свято Пресвятої Євхаристії, Божого Тіла

В четвер після неділі Всіх Святих в Українській Греко-Католицькій Церкві є свято Пресвятої Євхаристії (Торжественного поклонення Пресвятим Тайнам Тіла і Крови Господа і Бога Спаса нашого Ісуса Христа), яке в народі називають просто «Божого Тіла». У нашій парафії, як і більшості, де нема свята як храмового празника, це свято переноситься на неділю (другу неділю після Зіслання). Цього року припало на 21 червня 2020 року. Це свято триває вісім днів – від четверга після неділі Всіх Святих до наступного, в який і віддається.
Свято Божого Тіла зосереджує нас, мабуть, на найбільшій таємниці нашої віри – перебуванні Живого Бога серед нас під скромними видами хліба і вина у кивоті на престолах наших храмів. Ми ніколи вповні не зрозуміємо надміру Божої любові щодо нас грішних, – Ісус Христос не тільки виконав діло нашого спасіння, але й захотів залишитися (проживати) серед нас: “Я з вами по всі дні аж до кінця віку” (Мт 28,20); можемо лише подивляти і чудуватися цією таємницею християнської віри. У Євангелії від Йоана Ісус називає себе хлібом: “Я – хліб життя” (Йо 6,35). Тільки в Бозі, у Пресвятій Євхаристії є справжнє життя, життя духовне, життя вічне. Більше того, – Христос після встановлення Пресвятої Євхаристії на Тайній Вечері доручив Апостолам робити те що Він зробив: “Чиніть це на мій спомин” (Лк 22,19).
Є два важливих аспекти про які необхідно собі добре збагнути при нагоді цього свята: 1) без Євхаристії нема життя вічного; 2) про важливість молитви перед Пресвятою Євхаристією. (джерело: https://dyvensvit.org/top/1025770/)
фото: https://drive.google.com/drive/folders/1sFkQYL8Bz8F9j-2d4L134TBat0cR3IlC?usp=sharing
Також у цю неділю відзначається загальнонаціональний День батька, котрий був запроваджений торік в Україні. День батька тепер відзначається щорічно у третю неділю червня. Із цієї нагоди вітання прозвучали для наших парохів та усіх батьків, присутніх у храмі.

Коментарі

Популярні публікації